Voel je je een beetje hectisch of chaotisch? Ontstress met deze 12 minuten

Er is een reden waarom je iemand een ‘stressbal’ of een ‘stressbal’ zou kunnen noemen. Het gevoel van stress kan ons het gevoel geven dat we in de knoop zitten en emotioneel en fysiek gespannen raken. Denk maar eens aan wat uw schouders doen als reactie op naderende werkdeadlines of familieruzies.
“Als we echt gestrest raken, beginnen we vaak op onszelf af te ronden”, zegt Pilates-instructeur Brian Spencer van East River Pilates. Klinkt dat kraken en samentrekken bekend?

Zo ja, probeer dan eens deze nieuwe 12 minuten durende ontstress-strekroutine van Spencer. Hij omschrijft het als “perfect voor als je je een beetje hectisch of chaotisch voelt en je iets leuks, eenvoudigs en gemakkelijks wilt om je hersenen en je lichaam te kalmeren.”

Het is bewezen dat stretchen de serotoninespiegel verhoogt, wat helpt bij het reguleren van onze stemming. Het werkt dus op hersenniveau en helpt ook de fysieke uitingen van stress in je lichaam te verlichten, zoals verkorte borstspieren door al dat voorovergebogen over je laptop.

Deze Stretch-routine aan het einde van de dag is als een mok kamillethee voor…
Spencer begint met een reeks rekoefeningen in kinderhouding om je te helpen alles los te laten. “De houding van het kind is een houding van overgave”, zegt hij. “Dit is een geweldige kans om elk element van aangrijpen, vasthouden of beheersen dat je in je leven of in je lichaam voelt, kwijt te raken.”

Het idee van “overgave” bootst een door Mayo Clinic aanbevolen ontspanningstechniek na, progressieve spierontspanning genaamd, waarbij spieren worden vastgepakt en vervolgens worden losgelaten. Fysiek loslaten kan ons ook mentaal helpen loslaten.

Van wat leunen en draaien in de houding van een kind om je zijkanten, schouders en rug te openen, ga je naar kat-koe-houdingen om je ruggengraat te verlengen, en voeg wat draadjes aan de naald toe om ruimte over je rug te maken en de mobiliteit in je lichaam te vergroten. schouders. Vervolgens zullen babycobra’s je helpen die afronding tegen te gaan door het sleutelbeen te openen. Een reeks rekoefeningen, zoals een blije baby en hamstring-extensies op je rug, zal helpen om hem thuis te brengen in een rustende, heupopenende vlinderhouding.

Voel hoe stress wegsmelt bij elke ademhaling.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts